Moja košarica

V košarici ni izdelkov.

Select Page

Pogoji poslovanja

 

PODATKI O PODJETJU

Spletna trgovina Sirarstva Tinka je na voljo na spletnem naslovu https://sirarstvo-tinka.si/trgovina (v nadaljnjem besedilu: spletna trgovina), ki jo upravlja:

Podjetje: Sirarstvo Tinka, Valentina Šeruga Lazarovski s.p.
Sedež družbe: Prosenjakovci 85, 9207 Prosenjakovci, Slovenija
Davčna številka: SI35856432; davčni zavezanec: DA
Matična številka: 8545995000
Registrski organ: AJPES, izpostava Murska Sobota
Datum vpisa: 7. 11. 2019
Kontakt: info@sirarstvo-tinka.si  +386 41 486 464

v nadaljevanju “ponudnik“.

Vsi obiskovalci spletnega mesta, bodisi gostje bodisi registrirani uporabniki, so v nadaljevanju imenovani “uporabnik“. Uporabnik z oddajo naročila postane “kupec“.

Prodajna pogodba je sklenjena med ponudnikom in kupcem, s tem ko kupec odda naročilo.

CENE

Vse na tej spletni strani navedene cene so z DDV in v EUR. Navedene cene veljajo le za spletni nakup v tej spletni trgovini in se lahko spremenijo. Pridržujemo si pravico spremembe cen. Dopuščamo možnosti napak pri vnosu cen.

DOSTAVA

Cena dostave ni vključena v ceno izdelkov.

Cenik dostave je izpisan na strani “Spletna trgovina” in so določena glede na območja (Pomurje, Maribor = 1,5 €; Ljubljana, Celje = 2,5 €, itd.).

Dostava se izvaja po določenem urniku.

Pred dostavo dostavljalec kontaktira kupca.

PLAČILA

Uporabnik lahko izbira med možnostmi plačila:

 • plačilo po predračunu,
 • plačilo po povzetju ali
 • plačilo s kreditno kartico (s Stripe).

NAKUPOVANJE

Izdelki so prikazani na spletni strani “Trgovina”, na posameznih straneh izdelka in kategorij. Izdelki imajo podane osnovne informacije o izdelku. Fotografije izdelkov so simbolične. Uporabnik doda izdelek v košarico s klikom na gumb “Dodaj” ali “Dodaj v košarico”.

Uporabnik lahko spreminja količine izbranih izdelkov na strani “Košarica” ali odstrani izdelek s klikom na “X”. Uporabnik s klikom na gumb “Nadaljuj na blagajno” zaključi pregled seznama naročenih izdelkov in nadaljuje na “Zaključek nakupa”.

Uporabnik na strani “Zaključek nakupa” nadaljuje na vnos podatkov o uporabniku, ki so potrebni za izvedbo dostave (Ime, Priimek, Država/regija, Ulica, Mesto, Poštna številka, Telefon, E-poštni naslov.). Uporabnik v polju “Opombe naročila” po potrebi doda opombe naročila, ki jih smatra kot pomembne za izvedbo dostave. Kupec odda naročilo s klikom na “Kupite sedaj”, s čimer se zaveže k plačilu oddanega naročila. S tem je naročilo v fazi obdelave, ki je potrjeno s plačilom. Oddano naročilo se smatra kot popolno, ko je izvedeno plačilo.

Za naročilo je potrebna prijava oz. registracija uporabnika.

VRAČILO IZDELKA

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ima potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, pravico od prodajalca zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu alI
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.
  V skladu s 43.b členom ZVPOT potrošnik krije stroške vračila blaga, v primeru odstopa od pogodbe, če je potrebno.

POGODBE SKLENJENE NA DALJAVO

Kupec odda naročilo s klikom na “Kupite sedaj”, s čimer sklene pogodbo s ponudnikom in se zaveže k plačilu oddanega naročila. V skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov velja, da je pogodba, sklenjena na daljavo, po tem zakonu pogodba, sklenjena med podjetjem in potrošnikom na podlagi organizirane prodaje na daljavo ali sistema opravljanja storitev brez istočasne fizične prisotnosti pogodbenih strank, ki ga vodi podjetje, ki za namen sklenitve uporablja izključno enega ali več sredstev za komuniciranje na daljavo vse do takrat in vključno s trenutkom, ko je pogodba sklenjena.

ODSTOP OD POGODBE

V skladu s 43.č členom ZVPOT pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona (stroški vračila).

Razen če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače, potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe iz prvega odstavka tega člena pri teh pogodbah:

 • o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;

OBRAZEC ODSTOP OD POGODBE

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Sirarstvo Tinka, Valentina Šeruga Lazarovski s.p., Prosenjakovci 85, 9207 Prosenjakovci, Slovenija, info@sirarstvo-tinka.si, +386 41 486 464 o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priloženi odstopni obrazec (PDF).
Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.

Učinki odstopa od pogodbe
Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej.

OSTALO

Kljub našemu trudu, da zagotavljamo pravilne in ažurne informacije, je možno, da na spletni strani pride do napak pri vnosu cen, teksta in ostalih vsebin. Ponudnik ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki jo ima obiskovalec ob morebitni izgubi/kraji gesla ali naročil tretjih oseb.

Objava: 05. 02. 2022, v.2